ponedjeljak, 7. srpnja 2014.

SEDMO NEBO

Sastojci

  • Za biskvit:

  •  4 jaja
  •  180 g šećera
  •  100 g oraha
  •  1 list oblatne
  • Za kremu:

  •  200 g maslaca
  •  1 žumanjak
  •  150 g šećera u prahu
  •  4 žlice jake kave
  • Za posipavanje:

  •  2 žlice mljevenih oraha                                                                                                                  

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    60 min
    Težina:
    Srednje zahtjevno
    1. Žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte mljevene orahe i na kraju umiješajte čvrsti snijeg od bjelanjaka.
    2. Tepsiju premažite maslacem, na dno stavite oblatnu, na nju izlijte pripremljenu smjesu i stavite ju peći na temperaturu od 150°C 10-15 minuta.
    3. Pečeno tijesto ohladite i premažite kremom.
    4. Priprema kreme: maslac i šećer pjenasto izmiješajte, zatim dodajte žumanjak i postepeno umiješajte hladnu kavu.

    Posluživanje

    Pripremljeni kolač pospite orasima

Nema komentara:

Objavi komentar