MOKRI KOLAČ
 |
MOKRI KOLAČ |
Sastojci za biskvit:
- 3 jaja
- 5 žlice šećera
- 2 žlice grisa
- 2 žlice kakaa
- 9 žlica mlijeka
- 6 žlica brašna
- 1 prašak za pecivo
- Sastojci za preljev:
- 5 dl mlijeka
- 7 žlica šećera
- Sastojci za ukras:
- 1 šlag pjena
- 1. Priprema za biskvit:
- 2. Žumanca i šećer pjenasto umutiti. Stalnim miješanjem, naizmjenično dodavati gris, kakao, snijeg od bjelanaca, mlijeko i brašno.
- 3. Na kraju drvenom žlicom umiješati prašak za pecivo. Izliti u oblik.
- 4. Peći 30 min na temperaturi od 180 °C.
- 5. Priprema za preljev:
- 6. U mlijeko dodati šećer. Miješati na visokoj temperaturi štednjaka dok se šećer ne rastopi. Pustiti da uzvrne.
- 7. Redoslijed izrade:
- 8. Vrući biskvit preliti vrućim preljevom.
- 9. Ohladiti.
- 10. Namazati tučenom šlag pjenom.
Nema komentara:
Objavi komentar