nedjelja, 6. srpnja 2014.

MAĐARICA S KEKSIMA

  Za kremu:  
  • 12 žlica šećera
  • 1,5 l mlijeka
  • 9 žlica oštrog brašna
  • 20 dag čokolade
  • 20 dag maslaca
Za glazuru:
  • 20 dag čokolade
  • 5 dag maslaca
  • malo ulja
  • Kutija keksa sa maslacem
Postupak pripreme:
U mlijeku ukuhati brašno i šećere, dodati maslac pa kuhati još 5-10 minuta (na laganoj vatri , uz miješanje).
Dodati čokoladu (iskidanu na kockice), miješati i kada smjesa postane homogena maknuti sa vatre.
U prikladnu posudu slagati red keksa, red kreme, završiti sa redom keksa i ostaviti da odstoji par sati (ili preko noći) na hladnome.
Preliti glazurom.

Nema komentara:

Objavi komentar